Vanuit Genemuiden wereldwijd aan de slag

De 31-jarige Roel Postma is sinds augustus 2015 bij Breman Machinery in Genemuiden in dienst. Begonnen als projectleider en inmiddels is hij werkzaam als bedrijfsleider-projecten. Hij werkt aan mooie projecten met een sterk internationaal karakter. Waarom Roel in Genemuiden aan de slag ging en waarom hij blijft? Dat lees je hier.

Nadat Roel zijn opleiding HBO Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Windesheim had afgerond, trad hij in dienst bij het bedrijf waar hij afstudeerde. Als projectcoördinator reisde hij het hele land door, inspecteerde bruggen en pompbemalingen, deed inkoop, engineering en doorliep verschillende afdelingen. Nadat z’n dochtertje was geboren, realiseerde hij zich dat hij door het dagelijkse lange reizen thuis veel miste.

Via via kwam hij in contact met directeur Henk Breman, een goed gesprek volgde en nog tijdens zijn zomervakantie zei hij zijn baan op en ging aan de slag bij Breman Machinery.

Doorgroeien in functie

In 2015 begon hij als projectleider, inmiddels is hij werkzaam als bedrijfsleider-projecten. Dit houdt in dat hij naast zijn werkzaamheden als projectleider ook een bestuurlijke functie heeft. Roel vindt het erg leuk om deze beide functies te combineren: “Enerzijds is er volop contact met de bestaande en potentiële klanten en verlies je niet het gevoel met de praktijk. Anderzijds denk je op MT-niveau mee over het beleid en bestuur van Breman Machinery.”

Uitdagingen in het werk

Zaken die hem hier vooral erg aanspreken, zijn de hoge mate van vrijheid, het toonaangevend zijn in de branche en de mooie werkstukken die steeds weer worden gefabriceerd. “De grote producten die worden gefabriceerd in de hoge hallen zijn voor een techneut prachtig werk. Uitdagingen zijn de balans tussen kwaliteit, levertijd en prijs, deze verhouden zich altijd tot elkaar. Breman Machinery levert altijd de beste kwaliteit, dus dat is soms best een uitdaging.”

Zeker wanneer zich onverwacht spoedzaken voordoen, is het belangrijk om snel te schakelen, direct in te spelen op de klantvraag en goed te luisteren. De projectleiders bij Breman Machinery hebben direct contact met de klant: single point of contact. Roel: “Het is belangrijk om een goede band met je klant op te bouwen, dat werkt naar beide kanten prettig en er vloeit een gezonde hoeveelheid werk uit voort. De uitdaging zit in het juist afstemmen van al die wensen en eisen van alle projectleiders, waarbij de klantvraag centraal staat. Dit vereist veel onderlinge coördinatie en afstemming.”

World Class projecten

Roel werkt met Auto Desk Inventor, Autocad, ERP-pakket en MS Projects en steeds meer met 3D-bestanden die vaak door klanten worden aangeleverd. Eigen engineering is flink in ontwikkeling en wordt ingezet voor eigen bedrijfsmiddelen, voor hulpstukken en klantspecifieke oplossingen.

In het afgelopen jaar heeft hield Roel zich veelal bezig met de fabricage van het BUSSINK R80XL Giant Observation Wheel in opdracht van Breman Mega Wheels. Dit reuzenrad zal in New Jersey, met view op Manhattan Skyline worden geïnstalleerd en het was een prachtige uitdaging, een multidisciplinair project met een sterk internationaal karakter.

Roel: “Het was een intensieve samenwerking tussen de Amerikaanse opdrachtgever en Nederlandse, Duitse en Zwitserse leveranciers. Een combinatie van electro- en besturingstechniek en fabricage van het stalen frame en daarbij de hoogwaardige cabines. Deze opdracht loopt nu ten einde, maar het was een mooie uitdaging en het grootste project wat ik tot dusver heb gedaan.”

Onderscheidend vermogen

Breman Machinery onderscheidt zich volgens Roel van de concurrentie door toonaangevend te zijn op het gebied van een uniek machinepark en door kwalitatief altijd sterker te zijn. Bovendien beschikt Breman Machinery over veel vakmanschap en dit kun je niet aan machines en gereedschap koppelen, er is zoveel ervaring in de werkplaats.

Leren van elkaar en sterk mensgericht

Roel: “Veel medewerkers werken hier al hun hele leven en sommige van hun vaders/familieleden ook. Het is mooi om te zien dat er veel tijd en energie wordt gestoken in scholieren en jonge medewerkers. Van generatie op generatie wordt dit vakmanschap doorgegeven. De wil om te delen in ervaring is hoog en de betrokkenheid onderling ook.

Er is respect voor elkaar en er heerst geen eilandjes-cultuur. Er heerst een no-nonsense mentaliteit, er is waardering voor medewerkers, iedereen staat op gelijke voet en het is een platte organisatie. Er is oog voor persoonlijke omstandigheden als er privézaken spelen, hier wordt in meegedacht en ruimte voor gecreëerd.”

Werkwijze tijdens coronacrisis

Natuurlijk ontkomt ook Breman Machinery niet aan de Corona-crisis. Normaal gesproken worden wekelijks projecten gekeurd door officiële keuringsinstanties. Dit als onderbouwing van kwaliteit en om aan te tonen dat bijvoorbeeld het lassen goed gebeurt.

Roel: “Deze keuring gebeurt nu nog steeds, alleen maken de keuringsinstanties nu gebruik van Remote Service; de inspecteur kijkt op afstand met een camera die de projectleider bedient naar het product. Verder zijn sommige producten nu moeilijker leverbaar, worden er meer conference calls gehouden en is er minder bezoek. De richtlijnen van het RIVM worden nauwkeurig opgevolgd.”

Roel voelt zich gewaardeerd bij Breman Machinery en wil zich graag verder blijven ontwikkelen en veel verschillende projecten blijven draaien. Vol vertrouwen naar de toekomst. Heb jij ook interesse in een baan bij Breman Machinery? Bekijk hier de vacatures of stuur ze gerust een open sollicitatie!

Datum: 30 april 2020
Bron tekst: Breman Machinery
Auteur: Worldclassgenemuiden.nl