Rinos-Victoria[1].jpg

s-FLX: het milieuvriendelijke en makkelijk te leggen alternatief

Vanwege milieuredenen zijn er in veel industrieën initiatieven om het gebruik van PVC terug te dringen. Als eerste in de categorie entreevloeren introduceerde Rinos een ondoordringbare tapijtrug s-FLX. Hiermee kan de van oudsher gangbare PVC tapijtrug worden vervangen door een milieuvriendelijker product.

PVC-vrij

De s-FLX rug is PVC-vrij en dat levert belangrijke voordelen op:

  • Makkelijk leggen: de mat is 20% lichter en driemaal flexibeler.
  • Geen verkleuring of plakkerigheid: we maken geen gebruik van weekmakers en dat voorkomt migratie van deze materialen naar harde ondervloeren. De s-FLX rug werkt dus niet in op de topcoating van de vloer.
  • Vriendelijker voor het milieu: van productie tot verwerking wordt er 30% minder energie verbruikt en 15% minder aan broeikasgassen uitgestoten.
  • Geen weekmakers of chloor, dus schonere afvalverweking.

MILIEUVRIENDELIJK EN NOG MEER VOORDELEn

Naast dat s-FLX beter is voor het milieu zijn er nog meer voordelen. Er ontstaat geen verkleuring of plakkerigheid omdat er geen weekmakers in zitten. Dat is goed nieuws voor distributeurs van harde vloeren: een schoonloopmat met een backing van s-FLX houdt entrees schoon, veroorzaakt geen lelijke plekken en wordt milieuvriendelijk geproduceerd. Dat is nog eens World Class!

 

Deel dit Project